Op 2 juli werd de uitgestelde Algemene Ledenvergadering 2021 gehouden. Vanwege corona in hybride vorm: het bestuur zat in de Schakel in Nijkerk en de leden konden via Zoom deelnemen. De voorzitter gaf bij de opening om acht uur een korte terugblik op 2020. Enkele hoogtepunten uit het jaarverslag werden toegelicht. Vervolgens gaf penningmeester Kees van Dijk uitleg over de jaarrekening 2020. Er is een behoorlijk positief financieel eindresultaat behaald doordat veel kosten zoals reiskosten en vergaderkosten weg zijn gevallen door corona. De vergadering verleende décharge aan het bestuur voor het gevoerde financiële beleid. Vervolgens besprak de penningmeester de begroting. De vergadering ging hiermee akkoord.

Na 15 jaar nam Keimpe van der Heide afscheid van het dagelijks bestuur. Hij blijft de NAV wel vertegenwoordigen bij een aantal externe contacten zoals Platform Aarde Boer Consument en blijft actief in de regio. Teun de Jong heeft hem uitvoerig bedankt voor zijn tomeloze inzet in het bestuur en hem een passend cadeau en bloemen overhandigd. Als opvolger in het bestuur werd Henk Janknegt uit Zeewolde verkozen. Ook Kees van Dijk was reglementair aftredend en niet herkiesbaar, maar omdat zijn beoogde opvolger pas volgend jaar beschikbaar is werd hij door de vergadering voor nog één jaar herkozen. Onder voorzitterschap van de vicevoorzitter Hans van Kessel werd vervolgens ook Teun de Jong herkozen voor een periode van drie jaar.

Als laatste punt werd terug gekeken op het uitbrengen van de toekomstvisie en het pamflet richting de verkiezingen. Joop de Koeijer stelde voor om concrete plannen te maken voor markt- en prijsbeleid. Hierover wordt u na de zomer nader geïnformeerd.

Niets meer aan de orde zijnde bedankte de voorzitter rond kwart over negen de leden voor hun aanwezigheid en inbreng en sloot de vergadering.

Het bestuur heeft na afloop geconcludeerd dat een lijfelijke bijeenkomst beter is, maar dat deze vorm van hybride vergaderen met een deel van de deelnemers op afstand ook kan werken voor vergaderingen van werkgroepen en dergelijke.