Boeren mogen gewoon naar buiten voor werk tijdens de avondklok. U moet dan wel twee formulieren meenemen: een Eigen verklaring dat u naar buiten moet voor werk en een werkgeversverklaring dat dat nodig is. Een zelfstandig ondernemer moet dus die Werkgeversverklaring voor zichzelf invullen, zo schrijft het Ministerie van LNV aan ons.

Op de vraag of er voor elke dag een nieuwe verklaring moet worden gemaakt zegt het Ministerie:

Moet ik als werkgever voor elke dag weer een nieuwe verklaring afgeven?
Nee. U vult in voor welke dagen en tijdstippen uw werknemer voor werk buiten moet zijn tijdens de avondklok. Dat kan een terugkerend patroon zijn (elke week op maandag en dinsdag) of een aaneengesloten periode of mogelijk maar één of enkele dagen. Wees zo specifiek mogelijk.

U hoeft dus niet elke dag een nieuwe verklaring in te vullen.

U vindt de formulieren op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/formulieren-avondklok  met uitleg.

U kunt de formulieren ook direct als pdf bestand hier downloaden:

Werkgeversverklaring_avondklok

Eigen+verklaring_avondklok