De lobby die de NAV heeft geleid tegen de plannen met het Waddengebied heeft geresulteerd in een aangenomen motie die de akkerbouw en in het bijzonder de pootgoedsector in de noordelijke kleischil beschermt tegen verregaande plannen met het Waddengebied. Hiermee is bereikt dat de concept-tekst van de Agenda voor het Waddengebied 2050 in ieder geval zo moet worden aangepast dat de akkerbouw in het gebied geborgd is. Ook moet er een impact analyse voor de akkerbouw worden gedaan, samen met de sector, voordat de definitieve tekst van de Waddenagenda wordt gepubliceerd.

De motie is ingediend door Remco Dijkstra (VVD) en Jaco Geurts (CDA) en vond brede steun in de Tweede Kamer. Er zijn door de VVD ook al Kamervragen gesteld maar deze zijn nog niet beantwoord. De NAV is blij dat onze brief met onze zienswijze op de Waddenagenda en een brief samen met HZPC, Agrico en NAO aan de Tweede Kamer gehoor hebben gevonden.

De tekst van de motie vindt u hier: 2020-12-01 motie Dijstra Geurts over akkerbouw in noordelijke kleischil en Waddenagenda