De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) presenteert op 10 juni om 14.00 uur haar toekomstvisie via een digitale presentatie. De NAV heeft de toekomstvisie ontwikkeld door de afgelopen winter te brainstormen en discussiëren met onze leden. Bestuur en werkgroepen hebben zich er eerst over gebogen en vervolgens hebben we ons Jaarcongres gebruikt voor een discussie met de leden. We hebben gekozen voor deze ‘bottom-up approach’ om echt met werkbare kansen voor de akkerbouw te komen. Hierbij hebben wij ons gericht op een integrale benadering van kansen voor kringlooplandbouw, tegengaan van klimaatverandering, minimaliseren van externe inputs en van emissies en bevorderen van de biodiversiteit. Dit alles met aandacht voor het verdienmodel van de boer, positie in de keten en zekerheid in voedselproductie.

Wij hopen hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de discussie over de landbouw en aan de uitwerking richting onze missie, een ‘economisch en maatschappelijk duurzame akkerbouw’.

Vanwege de coronacrisis heeft de NAV besloten om de visie te presenteren via een digitale presentatie op 10 juni om 14.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden, uitsluitend via email naar info@nav.nl. U krijgt dan een link naar de Zoom-meeting toegestuurd. We verwerken de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.