Na de oproep van de NAV om nieuwe afzetkanalen en toepassingen te vinden voor fritesaardappelen zijn er een aantal reacties binnengekomen. De NAV heeft een brainstorm gehouden met diverse mensen uit de keten. Dit zal gaan over relatief kleine hoeveelheden. Er wordt momenteel ook gepraat over de afzet van grote hoeveelheden naar veevoerfabrikanten en vergisters. Maar mocht u graag (een deel van) uw voorraad op een andere manier willen afzetten in de voedselketen, dan kunt u contact opnemen met de NAV via info@nav.nl. Voor verschillende experimenten zijn we ook direct op zoek naar boeren die kleine hoeveelheden willen verkopen.

Mocht u zelf andere afzetkanalen hebben gevonden, bijvoorbeeld naar een veehouder in de buurt, zorg er dan wel voor dat u weegbrieven en facturen bewaart. Waarschijnlijk is dat nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding vanuit het ministerie.

Overleg over de precieze uitwerking van de regeling van het ministerie is nog gaande. Wij verwachten dat dit in de week van 27 april duidelijk wordt.