Milieudefensie introduceert de Kleine Hoefprint kaas, kaas gemaakt van melk van koeien die alleen met lokale producten gevoerd worden. Onder lokale producten worden grondstoffen uit Europa verstaan. Er zijn al 7.000 kaasjes besteld. Die bestellingen komen uit heel Nederland.

Belangrijk is het dat de melk die gebruikt wordt voor de kaasjes wordt geproduceerd door koeien die alleen producten uit de EU gevoerd krijgen. Vooral bij krachtvoer en aanvullende voeders knelt het dan omdat daarvoor veelal soja afkomstig uit Zuid-Amerikaanse landen gebruikt wordt. Milieudefensie wil dat er straks gegrepen wordt naar lupine, erwten en Europese soja. De actie van Milieudefensie past goed in het NAV-streven naar ‘Meer eiwit van Europese akkers’. De NAV is via het Comité van aanbevelingen betrokken bij Kleine Hoefprint kaas.

NAV, 8 februari 2013