Akkerbouwer Teun de Jong (48 jaar) in het Friese St. Annaparochie volgt per 1 oktober 2009 Hanny van Beek-van Geel op als voorzitter van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond.
Op voordracht van het NAV-bestuur is hij op 1 juli door de algemene ledenvergadering van de NAV gekozen en benoemd.
Teun boert op 80 ha grond in het noorden van Friesland. Bouwplan: 25 ha pootgoed (stammenteelt), 15 ha suikerbieten, 33 ha tarwe, 4 ha uien en 3 ha gerst. Teun is NAV-er van het eerste uur en inmiddels zeven jaar NAV-regiobestuurslid Noord, grotendeels als voorzitter. Ook maakte Teun vijf jaar deel uit van het landelijk NAV-bestuur. Tevens heeft hij de nodige bestuurlijke ervaring opgedaan in andere organisaties. Zo was hij voorzitter van de afdeling Franeker van de Friese Maatschappij van Landbouw, bestuurslid van de openbare basisschool en commissaris van (H)ZPC. Momenteel is hij nog voorzitter van Kenniscoöperatie CCLB en bestuurslid van Agriver. Samenwerking met andere partijen zal de komende jaren noodzakelijk zijn, weet de nieuwe voorzitter, omdat de NAV te klein is om geheel op eigen kracht belangrijke resultaten te boeken. Rond zijn aantreden op 1 oktober zal hij zich uitgebreider aan de leden en aan akkerbouwend Nederland voorstellen.

Vóór haar herverkiezing op 10 juli 2008 heeft Hanny van Beek-van Geel al aangegeven niet haar nieuwe termijn vol te zullen maken vanwege haar voornemen om met coachings- en trainingswerkzaamheden te starten in 2009. Inmiddels is ze hiermee gestart en heeft ze besloten per 1 oktober 2009 terug te treden als NAV-voorzitter. In november zal de NAV afscheid nemen van Hanny.

Op de algemene ledenvergadering is Klaas Hoekstra herkozen als lid van het dagelijks bestuur van de NAV. NAV-regiovoorzitter Zuid, Kees van Dijk, is op dezelfde bijeenkomst gekozen ter versterking van het DB.

NAV, 10 juli 2009