Aan NAV-leden en belangstellenden in regio Zuid/Zuidwest

Klimaatverandering krijgt veel aandacht en ook de akkerbouw krijgt er mee te maken. We hebben last van de gevolgen zoals extremer weer. Maar tegelijkertijd draagt de akkerbouw ook bij aan de klimaatverandering en zouden we juist met onze gewassen die CO2 binden de klimaatverandering kunnen helpen tegengaan. Hoe is de balans op uw bedrijf en wat kunt u doen tegen klimaatverandering? Hiervoor is op initiatief van de NAV een internationaal erkende klimaatmeetlat, de Cool Farm Tool, vertaald in het Nederlands. U kunt deze op het internet gratis invullen. De NAV zal een demonstratie geven hoe de Cool Farm Tool werkt.

Maar u kunt nog meer doen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. Dat kan op schuren maar ook op bouwland. U krijgt uitleg over de realisatie van zonneparken op bouwland en de mogelijkheden in onze regio.

Op deze zaken zal worden ingegaan op de regioavond van de NAV in regio Zuid/Zuidwest.

Van harte nodigen we u uit voor de interessante NAV-bijeenkomst:

Klimaatverandering en akkerbouw: hoe kan ik met de Cool Farm Tool mijn eigen bedrijf doorrekenen en wat zou een zonnepark toevoegen?

  • Dinsdag 16 januari 2018, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
  • Graanbeurs Fijnaart
  • Beneden Kadedijk 6
  • 4793 GB Fijnaart

 

De sprekers voor deze avond zijn: Keimpe van der Heide, NAV-portefeuillehouder Klimaat over de Cool Farm Tool en Jolanda Koot, werkzaam bij Shell Solar Development. Tevens zal Keimpe van der Heide enkele NAV-actualiteiten bespreken.

Graag tot 16 januari. Neem gerust uw buren, familie of andere collega’s mee!

Vriendelijke groet,

Nederlandse Akkerbouw Vakbond regio Zuid/Zuidwest